портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники Революції Гідності отримали нагороди від Донецької облдержадміністрації

Опубліковано 21 листопада 2021 року, 15:20

Громадські активісти з Краматорська, Дружківки, Слов’янська та Бахмуту отримали подяки голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка та срібні значки (Герб України – 30 років незалежності). Нагородження відбулось в рамках урочистого заходу до Дня Гідності та Свободи «Вільні творити майбутнє» у Краматорську.  

 «Сьогодні ми традиційно дякуємо тим, хто повстав за свої права у 2004 та 2013 роках. Але наша боротьба за свободу, гідність, національну ідентичність почалась задовго до тих подій. Тож давайте сьогодні згадаємо всіх, хто наближував час нашої незалежності, виборював соборну Українську державу. Символічно, що сьогодні День Гідності і Свободи ми відзначаємо виставою, присвяченою нашому землякові Олексі Тихому – дисиденту, який доклався до збереження української мови, української культури саме на Донеччині», - сказав перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

Під час заходу Донецький академічний обласний драматичний театр показав для мешканців Краматорська та військових виставу «Незгодний та нескорений», присвячену трагічній історії учителя, науковця та правозахисника Олекси Тихого.     Вистава побудована у формі допиту та запеклого діалогу – протистояння Людини-в'язня та Людини-системи, під час якого виявляються громадянська мужність, сила переконань та незламність борця за незалежність та свободу українського народу, в образі якого вгадуються риси характеру та біографія Олекси Тихого. Людина системи уособлює тоталітарний режим та його послідовників. 

Актори та режисер після вистави отримали квіти та подарунки від голови Донецької обласної державної адміністрації та Командувача операції об'єднаних сил.

Також під час заходу Ігор Мороз за зразкову військову дисципліну, професіоналізм під час виконання завдань під час проведення операції Об’єднаних сил та захисту територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у захист України вручив подяку Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації  Добряк Оксані Іванівні, старшому стрільцю третього відділення охорони взводу охорони першого відділу Волноваського районного територіального центру комплектування Донецької області. Разом з тим Оксані Добряк вручили портрет її батька, Івана Дігтяра, який загинув під час виконання завдань у зоні ООС. Портрет написано  в рамках проєкту Донецької ОДА «Місто Героїв», у якому художники з Донеччини, України та інших країн створюють портрети загиблих захисників України.