портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у Міжрегіональному форумі «Ради ВПО Східних регіонів»

Опубліковано 06 вересня 2023 року, 19:27 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники структурних підрозділів облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Донецької області взяли участь у Міжрегіональному форумі «Ради ВПО Східних регіонів», який проводиться 6-7 вересня 2023 року у м. Дніпро за підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Форум відбуваєтся у межах реалізації проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

У заході взяли участь представники обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Донецької областей, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева поділилася досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами в Донецькій області та розповіла про головні виклики, пов’язані з внутрішнім переміщенням.

Також учасники заходу ділилися регіональним досвідом роботи у вирішенні питань інтеграції внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання; обговорювали питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, сприяння їх працевлаштуванню, наданню психосоціальної підтримки та соціального захисту.

Особливу увагу на Форумі приділено питанню створення та роботи Рад з питань внутрішньо переміщених осіб як платформі спільних дій інститутів громадянського суспільства, органів державної влади та органів місцевого самоврядування на шляху до інтеграції внутрішньо переміщених осіб в приймаючі громади.