портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 07 липня 2023 року, 15:33 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації 7 липня взяли участь у черговому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

На нараді були присутні представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, громадських і міжнародних організацій, народні депутати України.

Обговорювалися питання щодо стану здійснення виплат соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам; запуску послуги Електронного посвідчення ветерана у застосунку «Дія»; про надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО та за тимчасове розміщення (перебування) ВПО тощо.

Також було обговорено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію пілотного проєкту із створення Центрів Життєстійкості», яким передбачається створення в територіальних громадах просторів, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації