портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учениці закладів освіти м. Краматорськ узяли участь у Національному Дні Дівчат STEM

Опубліковано 10 жовтня 2019 року, 17:45 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

8 жовтня у закладах загальної середньої освіти м. Краматорська відбулись заходи до Національного Дня Дівчат STEM. Організатори проєкту – Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» спільно з Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine. Мета заходів - налагодження співпраці між технологічними компаніями України та закладами освіти Учасники - дівчата, які розмірковують над тим, щоб пов'язати своє життя з природничими науками (Science), технологіями (Technology), технічною творчістю (Engineering) та математикою (Mathematics).

Одним із закладів освіти Краматорська, який виявив зацікавленість у підтримці та координації проведення зазначених заходів став Краматорський ЗЗСО № 22 з профільним навчанням імені Миколи Миколайовича Крупченка. Готуватися до Національного Дня Дівчат STEM учениці цієї школи почали з 30 вересня 2019 року. Протягом тижня дівчата відвідали Донбаську державну машинобудівну академію, завітали до «АтомВінд-Краматорськ» (Краматорського вітропарку) та ПАТ «Енергомашспецсталь». Під час екскурсії дівчата познайомилися з жінками, які, долаючи гендерні стереотипи, займаються науковою роботою в галузі новітніх технологій, працюють на підприємствах економістами, контролерами якості продукції та машиністами кранів, а також зі студентками, захопленими технічною творчістю. Набутими знаннями про перспективи жінок у сучасному інформаційному суспільстві учениці поділилися з дівчатами шкіл № 5, 15, 24. У межах святкування проведено презентації технологічних кампаній, вікторини та майстер-класи. Також продемонстровані можливості програм для 3D моделювання й наробки за напрямком «Електронний фешн».

Сподіваємося, що завдяки заходам до Національного Дня Дівчат STEM учнівська молодь Краматорська переконалася в можливості будувати успішне доросле життя у високотехнологічних компаніях рідного міста!