портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Укравтодор скоротить терміни проектування доріг і перейде на європейську систему ціноутворення

Опубліковано 13 травня 2022 року, 11:39

Для швидкого та якісного відновлення української інфраструктури Укравтодор разом з профільним міністерством напрацьовує системні рішення на кількох напрямках. Про це повідомив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко на Конференції європейських директорів доріг (CEDR) у Будапешті.

За інформацією відомства, йдеться зокрема про ретельну оцінку завданих руйнувань та збитків, спрощення і скорочення термінів на проєктування доріг та штучних споруд, створення типових проєктів, зміну підходу до державних закупівель та перехід на європейську систему ціноутворення (на зразок CESSM).

Перший заступник голови Укравтодору повідомив, що за сьогоднішніми підрахунками російські війська пошкодили та зруйнували 24 тисячі кілометрів доріг та більш ніж 300 мостів.

“На відбудову, за наявності відповідного фінансового ресурсу, знадобиться 3-4 роки”,  — зазначив Івко.

В Укравтодорі також повідомили, що на Конференції було погоджено рішення щодо членства в CEDR (Conference of European Directors of Roads), яке буде формально затверджено на засіданні Ради Директорів організації.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що в ОП фіналізують дані потреб областей для підготовки плану відновлення та модернізації країни.