портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Укрзалізниця» запустила інклюзивний електропоїзд за маршрутом Харків — Бахмут — Харків

Опубліковано 18 лютого 2022 року, 15:10

«Укрзалізниця» відправила  у перший рейс інклюзивний електропоїзд за маршрутом Харків — Бахмут — Харків  сьогодні, 18 лютого.  

На шляху прямування він проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші. Поїзд курсуватиме щоденно, крім вівторка, та відправлятиметься з Харкова о 09:22, прибуватиме до Бахмута о 13:57. З Бахмута поїзд відправлятиметься о 14:45, прибуватиме до Харкова о 19:25.

На маршруті Харків — Бахмут — Харків курсуватиме електропоїзд, який щойно пройшов модернізацію на Київському електровагоноремонтному заводі. У його складі 10 вагонів, у яких встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального оповіщення пасажирів. Також поїзд пристосований для перевезення маломобільних верств населення та має місця для розміщення велосипедів. 

«Укрзалізниця» також презентувала створення кластера приміських сполучень на сході України із центром у Харкові.  У рамках кластера також курсують електропоїзди за маршрутами Костянтинівка — Харків, Харків — Краматорськ та Харків — Слов’янськ.

«Нещодавно ми запустили «Слобожанський експрес», який курсує з Харкова до Попасної та з Харкова до Ворожби та забезпечує зручне сполучення мешканцям трьох областей. Створення кластера приміських сполучень на сході України, зокрема запуск оновленого електропоїзда за маршрутом Харків — Бахмут, — це черговий важливий крок до покращення залізничного сполучення в цьому регіоні», — прокоментував голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.


Департамент інформаційної політики та зв'язків з громадськістю АТ «Українська залізниця»