портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління ФССУ в Донецькій області виплатило 249,1 млн гривень лікарняних і декретних допомог за час війни

Опубліковано 07 вересня 2022 року, 16:07

Попри воєнний стан управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області продовжує фінансування листків непрацездатності для працевлаштованих українців.

З початку війни майже 44 тисячам застрахованих осіб Донецької області було профінансовано понад 249,1 млн гривень лікарняних і декретних допомог.

Нагадаємо, що для забезпечення виплат лікарняних для українців, чиї роботодавці залишилися в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від Фонду коштів, передбачено призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду. Також напряму працівнику може бути нарахована допомога по вагітності та пологах і допомога на поховання. Кошти перераховуються на спеціально відкритий для працівника поточний рахунок або особисту банківську картку.

Слідкувати за станом фінансування е-лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund.

Для отримання консультацій щодо виплат за лікарняними та іншими видами допомог діють телефони гарячих ліній відділень управління в Донецькій області: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/don/uk/publish/article/112137.

За матеріалами управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області