портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління сім’ї, молоді та НПВ облдержадміністрації та підпорядковані йому комунальні заклади написали Всеукраїнський диктант національної єдності

Опубліковано 10 листопада 2020 року, 14:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та підпорядкованих управлінню комунальних закладів та установ долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Цей день українці  традиційно відзначають написанням диктанту.

Осторонь не залишились і працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та підпорядкованих управлінню комунальних закладів та установ: Донецький обласний дитячо-молодіжний центр, Обласний центр соціально-психологічної реабілітації, Донецький обласний соціальний центр матері та дитини, Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, Донецький обласний центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги. Виконані роботи відправляться на перевірку у Київ.

Цього року диктант мав назву «Виклики книжкової ери». Над текстом ювілейного диктанту працювали троє фахівців: відомий письменник і видавець Іван Малкович, доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко та відома актриса Римма Зюбіна.