портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в умовах воєнного стану працює у повному обсязі

Опубліковано 24 травня 2022 року, 14:41

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області продовжує працювати та виконувати свої завдання у повному обсязі в умовах воєнного стану. Про це начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Людмила Давиденко сказала під час онлайнового брифінгу сьогодні, 24 травня. 

«Фонд соціального страхування у Донецькій області попри введення воєнного стану та активні бойові дії в області продовжує виконувати всі статутні завдання та покладені функції в повному обсязі.   Головне, що ми виконуємо, -  це виплату страхових виплат потерпілим,  фінансування страхувальникам, тобто роботодавцям,  на виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, надання медико-соціальних послуг та інші питання»,  -  сказала  вона. 

Окремо Людмила Давиденко зупинилася на питанні оплати лікарняних застрахованим особам.  Вона нагадала, що розмір страхових виплат по тимчасової працездатності залежить від середньої заробітної плати та страхового стажу: до 50%  середньої заробітної плати – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;  60% середньої заробітної плати – страховий стаж до 5 років;  70% середньої заробітної плати – страховий стаж від 5 до 8 років; 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років, або при наявності пільг відповідно до законодавства. 

З початку року управлінням прийняті заяви-розрахунки для фінансування матеріального забезпечення (лікарняних) для більш ніж 67 тисяч застрахованих осіб на суму 346,2 млн гривень, в тому числі допомогу по вагітності та пологам – 39,8 млн гривень. 

 За час воєнного стану управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області прийняло від роботодавців заяви-розрахунки для надання матеріального забезпечення майже 27 тисячам застрахованих осіб на суму 144,3 млн гривень, у тому числі допомогу по вагітності та пологам -  приблизно 20 млн гривень. 

«Станом на 24 травня нами профінансовано отримані заяви-розрахунки по 24 березня, тобто є заборгованість  на суму 317 млн гривень.  На даний час проводиться фінансування по лікарняним на 28,29 й , частково, на 30 березня включно.  Заборгованість таким чином складає 99,6 млн. гривень, в тому числі -  прострочена заборгованість 88,7 млн гривень»,  -  зазначила Людмила Давиденко.  

Вона також повідомила, що є відділення, які мають заборгованість по матеріальному забезпеченню станом на 2 лютого 2022 року, -  це 23,3 млн гривень.  Це Маріупольське, Мангушське, Волноваське та Нікольське відділення управління.  «Зараз ми приймаємо всі заходи для зменшення цієї заборгованості.  Наразі Маріупольське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області відновило роботу в повному обсязі й сума заборгованості зменшилася на 12,9 млн гривень», - сказала Людмила Давиденко. 

Вона наголосила також, що Фондом приділяється особлива увага соціальному захисту вагітних жінок.  За час дії воєнного стану відділеннями управління виконавчої дирекції прийнято до фінансування 474 листка непрацездатності з позначкою «вагітність та пологи»  на загальну суму 19,1 млн гривень. На сьогодні з них профінансовано 61% від загальної суми, тобто 11,7 млн гривень.