портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урочисті заходи на честь Дня пам’яті та 73-ї річниці перемоги у Великій Новосілці

Опубліковано 08 травня 2018 року, 15:18

До Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в смт Велика Новосілка біля меморіального комплексу «Воїн-визволитель» проведено мітинг-реквієм «Вклонімось низько до землі загиблим в сорокові роки…» за участю керівників району, представників органів місцевого самоврядування, ветеранів війни Афганістану, військовослужбовців, трудових колективів, молоді, мешканців селища.

Керівництво районної державної адміністрації висловило вітання і подяку всім, хто виборював Перемогу в часи Другої світової війни, хто і зараз не шкодує життя заради незалежності України.

Пам’ять про подвиг полеглих за мирне життя вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили воїнів і меморіальної стели. На знак вічної пам’яті тричі прозвучав збройовий салют.

По закінченню мітингу-реквієм відбувся святковий концерт творчих колективів та виконавців району «Над Україною знов радісно світить травень».

Зараз у районі мешкає всього 24 учасника бойових дій 40-х років минулого століття. Світлини нині живущих фронтовиків були розташовані на центральній площі.

Також, традиційно 09.05.2018 року в районі буде проведено автопробіг за участю представників Великоновосілківської районної громадської організації «Спілка українських ветеранів Афганістану» (воїнів-інтернаціоналістів) з метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів.

Великоновосілківська райдержадміністрація