портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд Німеччини профінансує заклади первинної та вторинної медичної допомоги на Донеччині

Опубліковано 06 серпня 2021 року, 15:59 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

На території Донецької області впродовж декілька років успішно впроваджуються проєкти Українського фонду соціальних інвестицій за фінансування Німецького державного банку розвитку (KfW), а саме проєкти УФСІ-VI та УФСІ-VII.

Наразі розпочинається новий етап співпраці, спрямований на посилення спроможності закладів первинної і вторинної медичної допомоги протидіяти COVID-19 та наслідкам пандемії – УФСІ-VIII.

На реалізацію цього проєкту Уряд Німеччини виділив гранд в розмірі 13,10 млн.євро. З 39 поданих заявок на участь у конкурсі було відібрано 3 субпроєкти, які включають фінансування 5 медичних закладів області.

Незабаром планується підписання меморандумів про співпрацю щодо покращення умов надання медичних послуг у містах Добропілля, Дружківка та Маріуполь.

Згідно зазначених меморандумів планується профінансувати енергоефективне оновлення приміщень та постачання медичного обладнання для амбулаторій № 3 та № 4 Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Дружківка, Добропільської лікарні інтенсивного лікування а також амбулаторій № 5 та № 6 Центру медико-санітарної допомоги № 3 м. Маріуполя.

Прогнозний розмір фінансування перелічених об’єктів наразі становить понад 70 млн. грн. Скористатись послугами медичних закладів зможуть понад 50 тисяч осіб.