портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд підтримав пропозицію АРМА про передачу акцій «Донецькоблгазу» в управління НАК «Нафтогаз»

Опубліковано 16 вересня 2021 року, 12:48

Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією АРМА та Міністерства енергетики щодо передачі в управління компанії групи НАК «Нафтогаз України» арештованих акцій ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз».  Вказане розпорядження Уряд прийняв у середу, 15 вересня.

Рішення ухвалене з метою усунення ризику збоїв в експлуатації газорозподільних систем у Донецькій області та несвоєчасної ліквідації аварійних ситуацій. 

Нагадаємо, що на початку березня 2021 року, коли температура повітря трималася на мінусових позначках,  компанія «Донецькоблгаз» відключила подачу газу на 59 котелень обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго», внаслідок чого без тепла залишились 714 житлових будинків, 23 школи, 16 дитячих садків, 4 лікарні, 106 інших об'єктів.  Донецька ОДА взялася за вирішення проблеми на кількох рівнях, було докладено  максимум зусиль, щоб постачання газу і тепла було негайно відновлено. 

14 квітня 2021 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення про анулювання ліцензії з розподілу газу ПАТ «Донецькоблгаз». 

У серпні 2021 року обласна комісія з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій визнала ситуацію у разі не визначення з 01 жовтня 2021 року оператора системи розподілу природного газу та залишення на керівних посадах осіб, дії яких призвели до подій, що відбулись з 6 по 8 березня 2021 року, як таку, що створює передумови для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, оскільки є ризик, що не буде забезпечено безаварійну експлуатацію газорозподільних систем як об’єктів підвищеної небезпеки та своєчасну локалізацію і ліквідацію аварійних ситуацій у газорозподільній системі.

Це вже другий, критично важливий для забезпечення життєдіяльності цілих регіонів, арештований актив, який Уряд за ініціативою АРМА передав в управління державній компанії.  


За матеріалами Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів