портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд продовжує удосконалювати порядок надання житлових субсидій

Опубліковано 13 лютого 2019 року, 11:54 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З лютого 2019 року постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 « Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до порядку надання житлових субсидій. Відповідно до внесених змін, вже в березні поточного року ті громадяни, яким призначено субсидію з 2018 року, отримають кошти на оплату житлово-комунальних послуг готівкою.

Зазначені кошти будуть перераховані особам, які одержують пенсії - через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта»; особам, які не одержують пенсії – через АТ «Ощадбанк» на поточні рахунки громадян або через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка». При цьому, громадяни отримають персональне повідомлення про надання житлової субсидії у готівковій формі.

З 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії таким домогосподарствам здійснюватиметься лише після подання нових заяви (в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника) і декларації.

Ті домогосподарства, яким призначено субсидію з 2019 року отримуватимуть її у грошовій формі, тобто за тим механізмом, який впроваджено з січня поточного року, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі». Відповідно до цього механізму, кошти будуть перераховуватися на облікові рахунки громадян відкриті в АТ «Ощадбанк». Розрахунок за спожиті громадянами житлово-комунальні послуги з підприємствами здійснюватиметься АТ «Ощадбанк». За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів будуть перераховані на поточні рахунки громадян.

Отже, Урядом запроваджено паралельно два механізми надання житлових субсидій, направлених на підвищення соціального захисту громадян.