портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд розробив механізми, які дозволять не підвищувати тариф на тепло в цьому опалювальному сезоні

Опубліковано 15 вересня 2021 року, 18:30

Уряд розробив механізми, які дозволять місцевій владі зберегти чинні тарифи на тепло в опалювальному сезоні 2021-2022 року. Про це заступник директора департаменту – начальник управління систем життєзабезпечення, житлової політики та благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Лариса Гусева повідомила на брифінгу у Краматорську.

«На сьогодні вжито вже достатньо заходів й прийнято законодавчі акти на рівні уряду, які дозволяють підготуватися нашим підприємствам теплопостачання до опалювального сезону та запровадити такі механізми, щоб для населення тариф не підвищувався», - сказала вона.

Зокрема, Президент Володимир Зеленський підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго перед «Нафтогазом», підписавши Закон № 1639 «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Наразі  Кабінет міністрів затвердив Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах.  

«На наступному тижні ми плануємо провести засідання нашої регіональної територіальної комісії з погашення заборгованості різниці в тарифах.  Всім нашим теплопостачальним підприємствам буде за рахунок держави виплачена ця різниця. Це  дозволить нашим підприємствам провести опалювальний сезон 2021-2022 років практично без фінансових проблем», -  сказала   Лариса Гусева.  

Крім того, Міністерство розвитку громад та територій України наразі готує нормативний документ, у  якому «на рівні постанови Кабінету міністрів буде зазначено, що тарифи для населення підвищуватися не будуть».  

Нагадаємо, що тим громадянам, хто потребує соціальної підтримки, надаються субсидії на оплату комунальних послуг.   Уряд звернувся до Верховної Ради з пропозицією збільшити розмір субсидій у бюджеті на 12 млрд грн.