портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урядові гранти для бізнесу: нові можливості та спрощені умови

Опубліковано 13 травня 2024 року, 15:00 , Донецький обласний центр зайнятості

З 4 травня 2024 року діє оновлений порядок отримання грантів за програмами "Власна справа" та "Гранти для ветеранів". Зміни спрямовані на розширення доступу до фінансування та спрощення процедури отримання коштів.

Ключові нововведення:

Мікрогрант 75 000 грн: Фізичні особи, які зобов'язуються зареєструватися як ФОП, можуть отримати мікрогрант на розвиток бізнесу.

Гранти для ветеранів: До кола учасників програми додано ветеранів з добровольчих формувань.

Посилений контроль: Перед наданням гранту перевіряється наявність судових справ, виконавчих проваджень, арешту/конфіскації активів, податкового боргу.

Нові вимоги до робочих місць: Не можна працевлаштовувати осіб, які протягом 180 днів до працевлаштування перебували у трудових відносинах з отримувачем гранту.

Підтвердження сплати податків: Отримувач може підтвердити сплату податків та ЄСВ, надавши відповідні відомості до Державного центру зайнятості.

Більш чітке визначення цільового використання коштів: Визначено випадки, які не вважаються нецільовим використанням коштів. 

Як подати заявку:

Мікрогрант: https://t1p.de/nn5j2.

Грант для ветеранів: https://t1p.de/ejw2u.

Консультаційну підтримку з питань дії проєкту можна отримати за телефоном сall-центру  Донецького обласного центру зайнятості: 0 800 336 167.

Оновлені правила надають більше можливостей для отримання грантів та спрощують процедуру їх отримання.

З повним текстом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738» від 26 квітня 2024 р. № 491 можна ознайомитись за посиланням: https://t1p.de/zy5a8.

Не втрачайте шанс отримати грантову підтримку для розвитку вашого бізнесу!