портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

УВКБ ООН надасть допомогу органам місцевого самоврядування у новостворених громадах поблизу лінії розмежування

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 12:11

Представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні має намір реалізувати проєкт з підвищення спроможності органів місцевого самоврядування у новостворених територіальних громадах, розташованих поблизу лінії розмежування у Донецькій області.   Про це йшлося під час зустрічі делегації УВКБ ООН з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним та представниками структурних підрозділів ОДА.

Під час зустрічі заступник Представника УВКБ ООН в Україні Ноель Калхун розповіла про основні напрямки роботи організації та плани на поточний рік. Вона повідомила, що УВКБ ООН реалізуватиме нові проєкти на території області.

«Звісно, будуть продовжені проєкти з відновлення житла поблизу лінії розмежування. Ми вітаємо початок виплати компенсацій за зруйноване житло та, по можливості, будемо надавати допомогу у відновленні будинків. Також ми плануємо реалізувати проєкт з підвищення спроможності органів місцевого самоврядування у новостворених об’єднаних територіальних громадах, особливо у тих, що розташовані поблизу лінії розмежування. Перш за все, цей проєкт передбачає навчання працівників місцевих адміністрацій та підвищення їх кваліфікацій», - зазначила Ноель Калхун.

Вадим Філашкін подякував представникам УВКБ ООН за постійну підтримку з боку організації та зазначив, що обласна влада високо цінує ту підтримку, яку отримують мешканці населених пунктів поблизу лінії розмежування. Також він розповів про заходи з відновлення будинків, що реалізуються в області.

«Тільки за минулий рік за кошти матеріального резерву було охоплено 1370 домівок. Наразі відомо вже про 892 адреси для проведення відновлювальних робіт у цьому році. Головне управління ДСНС у Донецькій області готове залучити до відновлювальних робіт 150 співробітників, а згодом - корегувати кількість за необхідністю. У тих випадках, коли житло було зруйноване в результаті агресії РФ, працює інша програма, яка передбачає виплату відповідної компенсації. У цьому році обласна комісія вже розглянула 16 заяв та ухвалила по ним позитивні рішення щодо виплати близько 5 млн грн компенсації за зруйноване житло», - сказав Вадим Філашкін.

Окремо заступник очільника області повідомив, що важливим проєктом залишається надання безоплатної юридичної допомоги мешканцям області, які подають заявки на отримання компенсації за зруйноване житло, адже дуже часто виникають ситуації, коли знищені документи на житло необхідно відновлювати у судовому порядку. У таких випадках безоплатна юридична допомога дає можливість людям зекономити значні суми та швидше вирішувати проблемні питання.