портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

УВКБ ООН передала технічну допомогу на КПВВ «Майорське»

Опубліковано 20 березня 2017 року, 16:45

20 березня відбулась  офіційна церемонія передачі технічної допомоги для покращення умов на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське»

Представництво УВКБ ООН у справах біженців встановило додаткові модулі з комп’ютерною технікою для здійснення документального контролю та оснастило робочі місця для співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ). Проект допомоги  також передбачає розміщення наметів із системою обігріву для Державної служби із надзвичайних справ у зонах очікування біля пунктів перетину.

Бюджет програми технічної допомоги УВКБ ООН складає 3,5 мільйонів гривень і, окрім КПВВ «Майорське», покриє КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка». Технічне оснащення для пунктів пропуску, яке фінансується у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів, допоможе збільшити пропускну спроможність пунктів пропуску на сході України та скоротити час очікування людей у черзі.

Це вже другий етап передачі обладнання. Перший пройшов 07 березня 2017 року на КПВВ «Новотроїцьке».

У церемонії передачі технічної допомоги взяли участь: заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, голова регіонального офісу УВКБ ООН Мамо Мулусеу, представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Алла Назаренко, а також перший заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби – начальник ОВВ «Краматорськ», половник Юрій Філіпчук.

Звертаючись до присутніх Ігор Стокоз подякував міжнародним партнерам за постійну допомогу та підтримку. «Нові модулі значно підвищать рівень якості обслуговування  громадян, які перетинають лінію розмежування. Сподіваюсь, що саме завдяки цим модулям ми зможемо більш якісно надавати послуги, що спричинить скорочення часу очікування та перебування на пункті перетину. Щиро дякую УВКБ ООН за допомогу, сподіваюсь, що скоро Україна подолає всі ці труднощі і ми підемо далі у розбудові Донеччини та України»,  - підкреслив заступник очільника області Ігор Стокоз.

P1510802 P1510825 P1510863 P1510936 P1520033 P1520079 P1520111 P1520153 P1520188

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації