портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

УВКБ ООН презентувало інтерактивну карту населених пунктів, які постраждали від збройного конфлікту на сході України

Опубліковано 04 червня 2020 року, 18:26

Представниками спільної делегації регіонального офісу в м. Слов'янськ Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та ГО "Проліска" презентували інтерактивну карту населених пунктів, які постраждали від збройного конфлікту на сході України.

Старший радник з питань захисту регіонального офісу у м. Слов'янськ УВКБ ООН Умар Ях’яєв наголосив, що розробка карти стане важливим кроком для спрощення подолання нових викликів.

«Інтерактивна карта розроблена на основі даних моніторингу 119 ізольованих та постраждалих внаслідок конфлікту населених пунктів уздовж лінії розмежування. Вона містить десятки різноманітних показників та постійно оновлюється. Її розробка зумовлена тим, що дуже багато організацій потребує оперативної інформації про дійсний стан справ у постраждалих населених пунктах, і така карта дозволить бачити проблеми, ефективність заходів з їх вирішення, розробляти стратегії допомоги для людей, що проживають вздовж лінії розмежування», - підкреслив Умар Ях’яєв.

В обговоренні проєкту взяли участь  заступники голови Донецької ОДА Вадим Філашкін та Юлія Костюніна, представники структурних підрозділів Донецької ОДА та АТ "Ощадбанк". Під час зустрічі винесли власні пропозиції щодо інформаційного наповнення карти та обговорили подальші перспективи розвитку інтерактивного сервісу.

Заступник очільника області Вадим Філашкін наголосив на важливості подальшої співпраці обласної влади та міжнародних гуманітарних організацій.

"УВКБ ОНН - один зі стратегічних партнерів Донецької області. Ми високо цінуємо ту підтримку, яку ви надаєте місцевим мешканцям та владі у подоланні наслідків збройної агресії, а зараз - ще й пандемії коронавірусу. Сподіваюсь, цей новий проєкт отримає свій подальший розвиток після врахування усіх пропозицій та зауважень", - наголосив він.