портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Авдіївці досі залишаються 1152 людини, у Мар'їнській громаді — 3260. Мешканців закликають негайно евакуюватися

Опубліковано 11 січня 2024 року, 17:37

В Авдіївці досі залишаються 1152 людини, у Мар'їнській громаді — 3260, у Вугледарській – 663 особи. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін в ефірі телеканалу Еспресо.

За словами очільника Донеччини, російські окупаційні війська безперервно атакують житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури, розташовані у населених пунктах області. Найбільше потерпають від ворожих обстрілів, здійснюваних із різних видів озброєнь, міста Авдіївка, Красногорівка, Торецьк.

«Щодня поліція та підрозділи «Білих янголів» евакуюють жителів фронтових міст, ризикуючи власними життями, - зазначив голова Донецької обласної державної адміністрації. – Евакуйованих людей доправляють до пункту збору. Звідти вони вирушають евакуаційним потягом до Житомирської області, де створені умови щодо їх поселення та соціального забезпечення».

Вадим Філашкін наголосив, що представники влади та правоохоронці постійно закликають до негайної евакуації мешканців громад, що потерпають від обстрілів. Втім, чимало людей досі вагаються з виїздом, і за цих умов зростає роль роз’яснювальної роботи та інформування людей щодо необхідності виїзду до більш безпечних районів.

Голова Донецької обласної державної адміністрації також розповів про трагічні наслідки суботніх ударів по Покровському району і про заходи, що вживаються працівниками служб щодо ідентифікації тіл загиблих.

Відповідаючи на запитання щодо роботи закладів освіти та медичних установ, Вадим Філашкін наголосив: 80 відсотків навчальних закладів на Донеччині наразі не працюють, а їх колективи продовжують заняття у дистанційному режимі. Щодо роботи лікувально-профілактичних установ, то, з огляду на безпекову складову, в області також діє досить мала їх частина – решта евакуйовані до інших, більш безпечних районів країни.

Докладніше — в ефірі телеканалу Еспресо за посиланням https://youtu.be/glKbysuyl44