портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькій області відкрито ще один денний центр допомоги особам, що зазнали насильства

Опубліковано 06 липня 2021 року, 17:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Денний центр допомоги особам, що зазнали насильства, запрацював у Покровську. Участь у відкритті центру взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник патронатної служби голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук.

Денний центр у Покровську працюватиме цілодобово та стане безпечним прихистком для осіб, що зазнали різних форм насильства. В ньому працюватимуть чотири фахівці із соціальної роботи та один психолог. Перебувати у закладі постраждалі зможуть до 10 днів. За цей термін буде надана комплексна соціально-психологічна та первинна правова допомога.

Проєкт зі створення центру було втілено Покровською міською радою спільно з Програмою розвитку ООН та Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства».

Заступник голови Донецької ОДА Юлія Костюніна зазначила, що відкриття денного центру є знаковою подією для області, оскільки вона пов’язана із розвитком мережі спеціалізованих закладів для осіб, які зазнали домашнього та гендерно зумовленого насильства.

«Я дуже рада, що ми сьогодні відкриваємо ще один центр, який доповнить нашу мережу і стане локацією, куди зможуть звертатись люди та отримувати консультацію, фахову підтримку у вирішенні проблем», – зазначила Юлія Костюніна.

Покровський міський голова Руслан Требушкін зазначив, що цей центр допоможе жителям вирішувати питання, які завжди замовчувались, про які старались не казати, й це дуже важливо для громади.

Спеціаліст з мобілізації громад Програми розвитку ООН з відновлення та розбудову миру Михайло Карелін зауважив, що цей проєкт було в тому числі профінансовано Урядами Данії, Швейцарії та Швеції, й він є успішним прикладом синергії у взаємодії партнерів.

Регіональна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) у Донецькій області Оксана Андрушків зазначила, що відкриття денного центру саме з кризовою кімнатою є дуже гарним пілотним проєктом, й найближчим часом Покровськ покаже власним прикладом як має працювати такий центр.