портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькому академічному обласному драматичному театрі (м. Маріуполь) триває постановка одразу трьох вистав

Опубліковано 25 липня 2024 року, 10:47 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Режисер-постановник Богдан Ревкевич працює над постановкою вистави «Косметика ворога» за однойменною п'єсою Амелі Нотомб. Авторка цього динамічного й напруженого психологічного трилера — бельгійська письменниця, що пише французькою. В легкому авторському стилі Нотомб досліджує темні куточки душі та межі психічної стійкості людини.

Під керівництвом режисера Богдана Ревкевича п'єса «Косметика ворога» перетворюється на захоплюючу виставу, яка точно залишить глядача під враженням від неочікуваної розв’язки.

Ще над двома виставами працює команда режисера-постановника Ігоря Матіїва: постановкою за п'єсою українського письменника Миколи Куліша «Мина Мазайло» та «Віднесені вітром» драматургині Людмили Тимошенко про долю української родини на тлі історичних подій війни 2014 року.

Прем'єра вистави відбудеться на День Незалежності України у місті Дніпро. Всі кошти з продажу квитків від постановки «Віднесені вітром» будуть направлені на збір коштів «Teatrical Ramshtein-1» для військових, які захищають Донецький напрямок.

До речі, колектив театру спільно з громадською організацією «Рух підтримки закарпатських військових» запускає благодійну театральну платформу «Тheatrical Ramstein» задля об’єднання світової театральної спільноти в боротьбі з російським тероризмом. Концепція платформи передбачає, що будь-які театральні колективи світу: естрадні, опереткові, драматичні, танцювальні зможуть за бажанням долучитися до підтримки України у різних доступних формах з метою збору коштів на потреби ЗСУ, підтримки та реабілітації працівників театрів, які вступили до війська, ставши на захист держави, створення інформаційних приводів задля привернення уваги світової спільноти до подій в Україні.

Перший такий збір оголошено на виготовлення 50 одиниць 10-дюмових тепловізійних дронів-бомберів. Збір відбуватиметься у партнерстві із Рухом підтримки закарпатських військових, який відповідатиме за поставку дронів на фронт.

Підтримуємо захисників! Разом до перемоги!