портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях розповіли про результати роботи за місяць

Опубліковано 29 липня 2023 року, 19:59

Про результати роботи Служби безпеки України на території Донецької та Луганської областей за липень розповіла на брифінгу керівник пресслужби Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Галина Прищепа. Вона також відповіла на питання журналістів.

СБУ, як і завжди, тримає в полі зору інформаторів коригувальників ворожого вогню, колаборантів, терористів, а також бойовиків. які вступили до лав незаконних збройних формувань і воюють проти Збройних сил України. Зокрема. за минулий місяць було повідомлено про підозру трьом бойовикам, які воюють на боці російсько-гібридних військ. Крім того, протягом місяця вже троє бойовиків, які знаходяться на окупованій території, а також були взяті в полон, отримали свої вироки (серед них є і 10, і 13 років позбавлення волі). В липні було затримано трьох інформаторів коригувальників ворожого вогню (двоє з них - мешканці Краматорська, один - мешканець Добропілля).

Також троє інформаторів коригувальників ворожого вогню отримали свої справедливі вироки (наприклад, двох мешканців Лиману засуджено відповідно до 14 та 15 років позбавлення волі, а інформаторка з Бахмуту отримала 9 років). В полі зору СБУ залишаються й колаборанти, дуже багато матеріалів кримінального провадження зараз скеровано до суду.

Це не повний перелік результатів роботи Служби безпеки України за минулий місяць. Подробиці дивіться у відеозаписі брифінгу: