портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В інтернатних закладах системи соціального захисту населення Донеччини відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю

Опубліковано 07 грудня 2020 року, 11:00

Низку заходів проведено в інтернатних закладах системи соціального захисту населення у Донецькій області з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня.

Мешканці Маріупольського пансіонату для ветеранів війни та праці №2 разом з працівниками провели захід, яким намагалися показати обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю. Захід під назвою «Джентльмени удачі» демонстрував, що в більшості випадків вади фізичного розвитку не заважають людині функціонувати, бути залученим або брати участь в житті суспільства.

Учасники художньої самодіяльності з числа мешканців та співробітників Покровського психоневрологічного інтернату, об’єднавши свої сили, подарували підопічним веселу сучасну казку. Вокалісти порадували виконанням нових пісень, адже оновлення репертуару – це рух уперед. Протягом концертної програми було вручено дипломи та грамоти, до яких підопічні отримали продуктові набори.

У Білицькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів пройшов творчий вечір підопічного закладу Євгена Сивухіна, на якому він декламував вірші свого улюбленого поета Сергія Єсеніна, а також вірші, які написав сам. По закінченню вечора відбулося чаювання.

У Слов’янському психоневрологічному інтернаті з 01 по 03 грудня відтворено стенд – фото «Наш дім – наша сім’я», дівчата з кулінарного гуртка в кімнаті «Навчання та приготування їжі» приготували кулінарні вироби. Також для мешканців інтернату відбувся творчо-розважальний захід «Не втрачай надію». Протягом заходу дівчата читали вірші, веселилися та змагалися. Були проведені різні конкурси: музичний, театральний, кулінарний, творчий. Учасниці конкурсів отримали призи, а присутніх пригощали кулінарними смаколиками. Свято закінчилося дискотекою.

В усіх інтернатних закладах області організовані святкові обіди, проведені виставки малюнків та творчих робіт мешканців закладів, пройшли години спілкування та бесіди. Мешканцями закладів були підготовлені газети – привітання.

Працівники інтернатних закладів області щоденно підтримують громадян з інвалідністю та людей похилого віку допомогою та турботою. Дарують їм своє тепло і увагу, наповнюють кожний день повноцінним змістом і любов’ю, щоб мешканці інтернатних закладів відчували постійну родинну підтримку, щоб ніхто з них не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми турботами та проблемами.

 Всі заходи були сплановані та проведені з дотриманням норм безпеки під час карантину СOVID-19.