портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Національному природному парку «Святі Гори» обговорили стан розроблення нової редакції Проекту організації його території

Опубліковано 17 жовтня 2016 року, 10:26

13 жовтня у м.Святогірськ в офісі НПП «Святі Гори» відбулось розширене засідання Бюро науково-технічної ради парку, в якому прийняли участь представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Під час засідання було розглянуто питання щодо стану розроблення нової редакції Проекту організації території НПП «Святі Гори», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

Діючий Проект організації території НПП «Святі Гори» був затверджений Мінприроди України у 2002 році. Нова редакція Проекту на замовлення парку була розроблена ще у 2012 році і в тому ж році була розглянута і схвалена на засіданні науково-технічної ради НПП «Святі Гори».

Присутні обговорили перспективи реалізації нової редакції Проекту після її затвердження, можливі конфліктні ситуації із забезпеченням режиму іншими землекористувачами, повноту доданих планово-картографічних матеріалів, наявність погоджень та зауважень зацікавлених осіб. Головною відмінністю нової редакції є зміни у функціональному зонуванні території парку, зокрема, збільшення площі заповідної зони, включення опису ділянки, яка увійшла до складу парку після розширення його території, та описів природних ділянок, перспективних для включення до складу території парку, впорядкування режиму охорони.

Обговоривши всі питання, учасники засідання рекомендували адміністрації НПП «Святі Гори» у встановленому порядку подати нову редакцію Проекту організації території парку на розгляд та затвердження до Мінприроди України.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації