портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В обласному драмтеатрі відбулось відкриття нового театрального сезону

Опубліковано 12 жовтня 2020 року, 16:00 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Новий сезон розпочав 10 жовтня КЗ «Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)».

Урочисту церемонію провели генеральний директор театру Володимир Кожевніков та директор департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради Діана Трима, які щиро привітали всіх з відкриттям, подякували глядачам і побажали колективу театру вдалого сезону, нових творчих успіхів та яскравих прем’єр.

Першою виставою 143-го сезону стала комедія за п’єсою Мирослава Митровича «Пограбування опівночі». Постановку вистави здійснив Андрій Луценко, художнє оформлення створила Анна Апельт-Матвейчук, танцювальні номери ставила балетмейстер Людмила Кабакова. Працювати над виставою почали ще навесні, але репетиційний процес був перерваний карантином. 

Влітку майстер сцени Андрій Луценко презентував глядачам свою першу режисерську роботу на маріупольській сцені – драму «Шлях додому» І. Тура, що з’явилась в репертуарі завдяки співпраці театру з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області. Тим часом постановчий процес спектаклю «Пограбування опівночі» вийшов на фінішну пряму: творча група вистави вже з нетерпінням чекала на зустріч з глядачами, але ситуація з пандемією коронавірусу до останньої миті тримала під загрозою заплановане відкриття сезону. 

 Довгоочікуване знайомство глядачів з творчістю сербського драматурга пройшло якнайкраще. Любовні перипетії, несподівані повороти сюжету, численні кумедні ситуації викликали жваву реакцію залу – раз у раз дію переривалося сміхом і оплесками, а увінчали показ бурхливі тривалі овації та вигуки «Браво». 

Легка, динамічна й дотепна вистава стала гарним подарунком до початку театрального сезону для всіх поціновувачів комедійного жанру.