портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В області здійснюється виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій у квітні 2022 року

Опубліковано 06 квітня 2022 року, 10:16 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації 4 квітня поточного року перерахував на рахунки органів з питань соціального захисту населення кошти з державного бюджету на виплату державних допомог, пільг та житлових субсидій в повному обсязі, відповідно до отриманого від Міністерства соціальної політики України фінансування.

Починаючи з 4 квітня 2022 року, вказані грошові виплати направлені безпосередньо майже 180 тис. одержувачам через поштові відділення та банківські установи.

Одночасно повідомляємо,що Урядом 07 березня 2022 року прийнято постанову № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Зазначеною постановою передбачено, що на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, нарахування та виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснює акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» шляхом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку, в якому відкрито рахунок одержувача, або здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER».

У квітні такий механізм буде застосовано в окремих містах і районах Донецької області: Волноваський, Маріупольський райони та міста Вугледар і Маріуполь.

Наразі Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах і районах централізоване нарахування грошових допомог, пільг та житлових субсидій.

Після цього Мінсоцполітики спрямує необхідне фінансування до Ощадбанку, який забезпечить перерахування виплат людям.

Ощадбанк здійснюватиме це наступним чином:

Тим громадянам, які одержували виплати на рахунки в банках, АТ «Ощадбанк» перерахує кошти на ті самі рахунки. Отже, якщо Ви отримуєте субсидію, пільги або грошові допомоги на картку, Вам не треба нікуди звертатись, і нічого додаткового робити. Ви отримаєте все на ту саму картку.

Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» (МАЙ ТРАНСФЕР).

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України.

Громадяни, які не встигли отримали свої виплати за березень через переказ, мають можливість це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. В березні воно відбулось 18 числа.

Також можна зателефонувати на «гарячу лінію» Ощадбанку та перенаправити переказ до іншого банку, в якому людині зручно отримати виплату.

У будь-якому випадку, навіть якщо отримувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, то всі належні суми будуть йому виплачені у наступних виплатних періодах.