портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В облдержадміністрації обговорені шляхи подальшого розвитку РЛП «Клебан-Бик»

Опубліковано 12 жовтня 2016 року, 11:57

11 жовтня в Краматорську під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Ремського відбулось чергове засідання робочої групи з питань функціонування регіонального ландшафтного парку «Клебан-Бик».

В засіданні взяли участь керівники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Донецького обласного та Сіверсько-Донецького басейнового управлінь водних ресурсів, головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, РЛП «Клебан-Бик», Костянтинівської райдержадміністрації та інших профільних державних органів.

Територія парку має зручне розташування майже у центрі області, поблизу автомобільних магістралей, насичена мальовничими краєвидами, має  потенціал для впровадження різних видів рекреації. Тому облдержадміністрація вживає заходи для необхідного облаштування місць відпочинку на території РЛП «Клебан-Бик», розроблення довгострокової стратегії його розвитку та функціонування.

В ході засідання учасників було проінформовано про попередні результати проведеної департаментом екології та природних ресурсів спільно з адміністрацією  РЛП «Клебан-Бик» роботи з обліку сучасних землекористувань в межах центрального відділення парку та на прилеглих територіях, зокрема, навколо Клебан-Бикського водосховища. Учасники обговорили питання, пов’язані з  подальшим проведенням інвентаризації земель, використанням прибережних територій та водної акваторії в рекреаційних, оздоровчих, туристичних цілях та співпрацею всіх зацікавлених організацій в цьому напрямку.

За підсумками наради адміністрації РЛП «Клебан-Бик» запропоновано доопрацювати нову редакцію Проекту організації території цього парку, визначивши в ньому можливі для подальшого рекреаційного використання земельні ділянки, опрацювати з водокористувачами питання надання послуг з  проведення  любительського та спортивного рибальства, розробити наукові засади використання водних біоресурсів водосховища.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації