портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Олександрівській громаді працюють над підтримкою культурних проєктів

Опубліковано 14 березня 2024 року, 16:35 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Підтримка галузі культури – одне з пріоритетних завдань під час війни. Під час робочої поїздки до Олександрівської громади начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторія Точена спільно із керівництвом Олександрівської селищної військової адміністрації та структурними підрозділами громади обговорила нагальні питання: чим живе сьогодні сфера культури, які виклики долають та що важливо робити, аби зберегти кадровий потенціал галузі. Звернула увагу на необхідність реалізації проєктів, пов'язаних з воєнною тематикою, деколонізацію об’єктів культурної спадщини, пам’ятників та пам’ятних знаків.

Не залишили поза увагою і питання мистецької освіти, бібліотечної справи, роботи центрів надання культурних послуг, наголосивши на необхідності пошуку нових методів роботи для заохочення мешканців громади до читання, збереження та популяризації української національної ідентичності.

Начальник управління подякувала керівництву Олександрівської селищної військової адміністрації за збереження мережі закладів культури та фінансування у такий нелегкий для країни час, зазначивши, що культура - важлива під час війни не менше, ніж ті напрями, які безпосередньо пов’язані з  обороноздатністю країни.