портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Олександрівській громаді проведено семінар з питань охорони довкілля та сталого розвитку

Опубліковано 15 листопада 2021 року, 11:14 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Навчальний семінар було проведено для освітян, працівників комунальних підприємств, управлінців органів місцевого самоврядування на базі Олександрівської територіальної громади Краматорського району 12 листопада з метою поширення екологічної інформації, методичних рекомендацій і матеріалів природоохоронної тематики задля впровадження в освітню та господарську сфери принципів сталого розвитку та охорони довкілля.

Захід проходив у змішаному форматі та об’єднав близько 70 учасників. Організатор – ТОВ «Еко інвест груп».

У ході роботи розглянуто кращі практики сталого розвитку та соціально-економічний потенціал Олександрівської громади.

Обговорено можливості інтеграції екологічних принципів у територіальне планування.

Окрему увагу приділено питанням реалізації Національної стратегії управління відходами на регіональному рівні, питанням збереження раритетної флори та фауни на територіях об’єктів природно-заповідного фонду Донецької області.

Учасники обмінювалися думками та практичним досвідом щодо залучення дітей та молоді до популяризації принципів сталого розвитку та екологічної просвіти.

Цей семінар є черговим у циклі заходів, що відбуваються в межах міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини 2020-2025 роки», яка реалізовується департаментом освіти і науки спільно з департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації.