портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Олександрівському районі діє заочна бібліостудія компетентного бібліотекаря

Опубліковано 22 березня 2017 року, 15:06

Районна бібліотека для дітей, як методичний центр по роботі з дітьми, у  2017 році започаткувала роботу заочної бібліостудії  для  фахівців сільських бібліотек Олександрівської ЦБС. Головна мета бібліотек району - це  задовольнити різноманітні інтереси своїх користувачів, підтримувати зв’язок з громадськістю, вести просвітницьку роботу. Бібліотекарі  відчиняють двері у захоплюючий книжковий світ, допомагають зорієнтуватися у безмежному океані літератури, тому завжди повинні займатися підвищенням  кваліфікації та самоосвітою.

Заочна бібліостудія компетентного бібліотекаря, яка створена на базі районної бібліотеки для дітей, допоможе  працівникам сільських бібліотек  набути більших навиків роботи з користувачами з різних напрямків, впровадити інноваційні форми та методи  бібліотечної роботи та більш тісніше  спілкуватися  зі своїми колегами. Заняття бібліостудії  проводяться один раз на квартал, до складу учасників входить 14 сільських бібліотекарів.

Так, відбулася перша зустріч учасників за темою: «Бібліотека і екологічна просвіта: людина, екологія, здоров’я-погляд у майбутнє». Протягом двох годин, в приємній творчій атмосфері,  бібліотекарі  одержали інформацію про сучасні  екологічні проблеми з переглядом відеофільму «Бережіть  природу», «Крик Землі». Багато постало питань перед бібліотечними працівниками в роботі над анкетою одного запитання: «Бібліотека і екологічна просвіта: напрямки діяльності?». Корисними стали  в роботі з даного питання методичні поради фахівця та колег «Бібліотечне перехрестя, Ділимося досвідом», з яких учасники взяли багато бібліотечних ідей, які варто поширити в своїй роботі. Творче спілкування в групах навчило  правильно підготувати і провести масовий захід в бібліотеці, оформити книжкову виставку, вести індивідуальну роботу з користувачами  з екологічного напрямку. Учасники підвели підсумки почутого і побаченого, отримали методичний матеріал і домашнє завдання, прийняли участь в міні-опитуванні «Роль і завдання бібліотеки з екологічної просвіти».

У 1942 році у світ вийшла книга «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері, якій в цьому році виповнилося 75 років, де головний герой твору сказав: «Прокинувся-приведи до ладу свою планету». На сьогодні ці слова актуальні як ніколи, а бібліотеки як  інформаційні, освітні  установи повинні стати центром екологічної просвіти.

Олександрівська райдержадміністрація