портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В освітньому хабі «Донеччина» відбулася святкова толока «Не щодень – Великдень, або Великдень на гостину просить»

Опубліковано 11 квітня 2023 року, 17:42 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

11 квітня 2023 року за участі заступниці голови облдержадміністрації  Юлії Костюніної в освітньому хабі «Донеччина» проведено святковий захід для дітей, батьків і педагогів з Донецької області, які тимчасово мешкають у м. Київ. Толока «Не щодень – Великдень, або Великдень на гостину просить» зібрала понад 50 осіб з Лиманської, Краматорської, Костянтинівської, Дружківської, Мар’їнської, Торецької, Соледарської, Слов’янської територіальних громад.

На майстерках організатори хабу знайомили відвідувачів із традиціями святкування Великодня в Україні та інших країнах світу, з особливостями орнаментів писанки в різних регіонах, розучували пісні-гаївки.

Батьки разом із дітьми долучилися до розфарбовування писанок у різних техніках і виготовлення прикрас для оздоблення великоднього кошика. Усі разом водили хороводи, готували театралізовані мінівистави, брали участь в іграх-руханках, створювали колажі про великодні традиції країн Європи, вчили популярні англомовні римівки. 

Окремо для дорослих працювала локація «Дерево життя», де знайомили з історією виникнення та  символікою  Великоднього дерева  як  відображення світового устрою.  Запрошені створювали  пасхальні прикраси, зокрема паперові об’ємні писанки, птахів та Берегиню – символ роду. Прикрашаючи дерево життя власноруч виготовленими поробками, дорослі загадували бажання та вітали гостей хабу із прийдешнім святом Великодня.

«Дуже вразила кількість різноманітних локацій. Слухали із цікавістю не тільки діти, а й дорослі. Дізналися багато чого нового. Приємно здивувала інтерактивна форма, адже діти рухалися, спілкувалися, танцювали», – поділилася враженнями від толоки гостя Юлія з м. Лиман.  

Уже традиційно родинні зустрічі в освітньому хабі «Донеччина» проходять у дружній атмосфері, де кожен відчуває затишок. Це простір для розвитку, спілкування, взаємопідтримки та популяризації звичаїв і традицій українського народу.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації