портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В районі проведення ООС розпочато вакцинацію від COVID-19

Опубліковано 26 лютого 2021 року, 08:58 , Операція Об'єднаних сил

Перша партія вакцини для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 – AstraZeneca  у кількості 7200 доз надійшла до 66-го військового госпіталю у четвер, 25 лютого. 

Вчора лікарі розпочали вакцинацію особового складу госпіталю, а також окремої автосанітарної роти. У п’ятницю бригади у складі лікаря-анестезіолога, лікаря-терапевта і медичної сестри, почнуть виїжджати для здійснення щеплень безпосередньо у підрозділи в зоні відповідальності.

«Вакцина AstraZeneca – це векторна вакцина спільного виробництва Великої Британії та Швеції, що пройшла всі три етапи клінічних досліджень та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я до екстреного використання, – говорить начальник госпітального відділення старший лейтенант Артур Матвеєв. – Згідно зі статистичними даними її ефективність становить близько 70%».

Вакцинація проводиться у два етапи, приблизно через чотири-дванадцять тижнів після першого. Щодо умов зберігання, це дуже сприятливі умови, адже інструкція вимагає зберігати вакцину при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм.

Слід зазначити, вакцинація – цілком добровільна. Спочатку, всі пацієнти проходять обстеження у лікаря, міряється температура тіла, артеріальний тиск, збирається дані анамнезу і тоді визначається чи є протипоказання до вакцинації. Абсолютними протипоказаннями є підвищена температура тіла, гострі захворювання або алергічні реакції до компонентів вакцини.

Інші новини за темою