портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В районі проведення ООС триває вакцинація військовослужбовців

Опубліковано 19 квітня 2021 року, 14:50 , Операція Об'єднаних сил

У механізованій бригаді Збройних Сил України триває перший етап планової вакцинації – вакциною Сovishield від виробника AstraZeneca. Другий етап – згідно графіку щеплень проводитиметься за 12 тижнів.

Перед процедурою армійців оглядають та вимірюють їм температуру.

«Ми заздалегідь провели роз`яснювальну роботу серед військовослужбовців. Зробити щеплення – це надважливо для військових. Якщо хтось після відрядження або участі у навчаннях прибув до підрозділу і не має щеплення, то така людина може наражати на небезпеку оточуючих», – пояснив начальник медичної служби підрозділу Дмитро.

Дійсно, іноді наслідком щеплення може бути підвищена температура або місцева реакція у вигляді почервоніння чи набряку. Але відсоток миттєвих ускладнень при вакцинації є мізерним. Тому хвилюватись, боятись і відмовлятись від щеплення не варто.

Також триває вакцинація проти COVID-19 військовослужбовців окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Процес щеплення відбувається згідно плану, чітко організовано і без зривів. Графік вакцинації розроблено таким чином, аби щеплення не заважали виконанню бойових завдань.

Слід відзначити, що особовий склад бригади з розумінням поставився до процесу вакцинації. Воїни окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха відповідальні по відношенню до власного здоров’я та роблять внесок у створення колективного імунітету не тільки військової частини, але і Збройних Сил України загалом.

Інші новини за темою