портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В результаті обстрілу Костянтинівки загинула дитина, семеро цивільних зазнали поранень

Опубліковано 24 липня 2023 року, 21:55

Одна дитина загинула і щонайменше семеро цивільних зазнали поранень в результаті обстрілу Костянтинівки. Близько 19-ї години рашисти відкрили вогонь по місцевій водоймі, на березі якої відпочивали люди. Гатили РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами - саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника".

- Росіяни вкотре доводять, що воюють із цивільними, і у своєму бажанні вбивати не зупиняються ні перед чим, - наголошує начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. - Вкотре звертаюся до батьків: дітям у зоні бойових дій не місце! Подбайте про них - евакуюйтеся. Усе необхідне для цього надаємо.

"24 липня 2023 року, близько 19:10, окупаційні війська обстріляли м. Костянтинівку. За попередніми даними, армія рф поцілила по населеному пункту касетними снарядами з РСЗВ «Смерч». Внаслідок ворожої атаки загинув 10-річний хлопчик. Також зазнали поранень четверо малолітніх віком від 5 до 12 років: троє дівчат та хлопчик. Серед постраждалих дітей – дві сестрички, одна з яких перебуває у тяжкому стані, - повідомляє Донецька обласна прокуратура. - Крім того, отримали тілесні ушкодження ще троє осіб: дві 35-річні жінки та 44-річний чоловік. Усім їм надано кваліфіковану медичну допомогу. Наразі на місці працюють парамедики та правоохоронці. Остаточна кількість постраждалих встановлюється".