портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні будуть значно збільшені штрафи за незаконне користування сільськогосподарськими землями

Опубліковано 05 лютого 2020 року, 12:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Штрафи за незаконне користування землями сільськогосподарського призначення будуть збільшені майже у п’ять разів. Про це під  час селекторної наради з представниками облдержадміністрацій заявив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. Головними темами наради стали презентація інструментів перевірок землекористування та співпраці обласних державних адміністрацій з Держгеокадастром для моніторингу та обліку земель с/г призначення. 

Зокрема, під час наради було обговорено введення супутникового моніторингу стану сільськогосподарських земель.

«Наразі супутникові системи дозволяють доволі оперативно відслідковувати стан земель сільгосппризначення. Тобто, Держгеокадастр, облдержадміністрації. Органи місцевого самоврядування та інші структури можуть постійно проводити моніторинги стану земель, карти посівів та визначати висаджені культури, що спрощує процедуру обліку земель та прогнозування врожайності культур. Також це спрощує громадський нагляд за діяльністю сільськогосподарських підприємств», - зазначив директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган.

Протягом наради представники облдержадміністрацій змогли поставити актуальні питання та визначити можливі шляхи вирішення проблемних питань.