портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху. План заходів

Опубліковано 05 листопада 2023 року, 18:04

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, з 13 по 19 листопада 2023 року в Україні пройде  2-й етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалих внаслідок ДТП» в рамках співпраці з ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ традиційно долучиться до організації та участі в заходах щорічного Тижня безпеки дорожнього руху.

2 етап Тижня безпеки дорожнього руху в Україні продовжить тему 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, присвяченого переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Зокрема, заходи Тижня стосуються питань безпеки дітей та молоді на дорогах, актуальності носіння світлоповертальних елементів у темний час доби та умінь надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях.

У співпраці з Міністерством освіти та науки України Фонд планує провести традиційний щорічний національний урок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах, підбити підсумки та визначити переможців VI Всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна».

Окрім цього, в рамках Тижня  на сайті Фонду відбудеться віртуальна-фотовиставка «Молодь за безпеку дорожнього руху» до якої увійшли кращі роботи цьогорічного VI Всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт. Також виставка фоторобіт пройде в офлайн-форматі на базі Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Кропивницький, м. Кривий Ріг, м. Івано-Франківськ).

Також традиційно Фонд закликає українців долучитися до всеукраїнської благодійної акції зі здачі крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя», зокрема у Києві в НДСЛ «Охматдит» та Київському міському центрі крові.

Пропонуємо до ознайомлення Загальний План заходів Тижня та запрошуємо долучатися до їх проведення.

За інформацією Міжнародного благодійного фонду «Допомоги постраждалих внаслідок ДТП»