портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні відзначається Всенародний день батька

Опубліковано 18 вересня 2022 року, 20:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Кожну третю неділю вересня в Україні відзначається Всенародний день батька. У 2022 році це свято припадає на 18 вересня.

В Україні ініціаторами цього свята виступили МГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Під час прес-конференції, що проводилася ініціаторами Всенародного Дня Батька в Україні 18 вересня 2009 року, було оголошено, що кожну третю неділю першого осіннього місяця (вересня) стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування цим загальнолюдським сімейним і державним цінностям.

З початком російсько-української війни виховна та визначальна у житті дитини роль батька зросла в рази. Приклад мужнього чоловіка, який захищає не лише власну родину, а й сім’ю всієї Батьківщини. Образ батька-захисника став вирішальним у формуванні особистостей нового молодого покоління незалежної України.

Через війну чимало тат зараз перебувають у вимушеній розлуці зі своїми дітьми. Чимало дітей сьогодні в евакуації, за кордоном, а чоловіки воюють.

Батьки глибоко переживають, що не бачать, як ростуть їхні сини і дочки, як роблять перші кроки або йдуть вперше в школу.

Єдино можливий зв’язок сьогодні – через Інтернет. Але, за словами фахівців, це повинні бути не просто розмови. Також, можна обмінюватися реальними матеріальними речами: і дитина, і тато можуть надсилати малюнки, писати паперові листи.

Як правильно налагодити зв’язок з дитиною, про що говорити по телефону, як не втратити довіру, як корисно проводити разом час, – все це можна обговорити з психологом мережевого клубу "Тато хаб", фахівці якого працюють по всій Україні. У Донецькій області вони стали ще й центрами гуманітарної підтримки місцевих жителів.

За матеріалами Управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ