портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні відзначають День працівників сільського господарства

Опубліковано 21 листопада 2021 року, 08:27 , Департамент агропромислового комплексу та земельних відносин

Працівники сільськогосподарського та агропромислового комплексу України відзначають сьогодні своє професійне свято.  

Свято встановлено «…на підтримку ініціативи працівників агропромислового комплексу України…» згідно з Указом Президента від 7 жовтня 1993 року.

Цього року завдяки працьовитості та багатому досвіду  хлібороби Донеччини довели, що ніякі примхи природи не перешкода для доброго врожаю. Завдячуючи їхній напруженій праці, валовий збір зернових культур у початково оприбуткованій вазі складає 2,3 млн тонн при урожайності 38,6 ц/га, що є одним з кращих показників за останні роки.  

Продовжується в регіоні відновлення галузі садівництва, а також нарощування обсягів виробництва овочевої продукції у закритому ґрунті. Здійснюється поступове оновлення та модернізація машино-тракторного парку. З початку року аграріями придбано сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму 37,4 млн грн.  

Галузь тваринництва Донецької області протягом останніх років стабільно лідирує серед областей України по чисельності поголів’я свиней, яка сьогодні дорівнює 435 тис. голів. 

Відроджується в регіоні галузь молочного скотарства.

В області функціонують 8 сучасних доїльних залів, два з яких -  із застосуванням роботів для доїння молока, в яких виробляється біля 50% від загального обсягу молока сільськогосподарських підприємств області. Ведеться реконструкція 10 приміщень для утримання великої рогатої худоби, здійснено реконструкцію 2 цехів для виробництва комбікормів.

Для підвищення генетичного потенціалу тварин та птиці  закуплено з інших регіонів 400 голів племінного високопродуктивного молодняку. Продовжують свою роботу кращі 25 племінних заводів та репродукторів Донеччини, де застосовуються сучасні технології з вирощування племінного молодняку, спрямовані на збільшення виробництва продукції тваринництва. Тварини, які утримуються в племінних господарствах області, мають великий попит -  346 голів племінного молодняку великої рогатої худоби реалізовано за межи Донеччини. 

У поточному році розпочали свою роботу 2 новостворених сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи, це - надійна запорука подальшого розвитку сільських територій Донеччини.

Зберігається тенденція зростання кількості підприємств харчової та переробної промисловості в регіоні, розпочали свою виробничу діяльність два підприємства: в кондитерській галузі та з переробки риби.

Розширюються експортні можливості підприємств Донеччини. За 8 місяців поточного року загальна сума експорту зернових культур склала 13,3 млн доларів США та готових харчових продуктів - 12 млн доларів.