портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін: «Наталя Семенова – приклад високої професійності та самовідданості спорту»

Опубліковано 07 липня 2020 року, 17:54 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Провідну легкоатлетку Донеччини Наталю Семенову привітали з днем народження 7 липня заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик і начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Віктор Лис.
 «Успіхи майстра спорту України міжнародного класу Наталі Семенової, якими по праву пишаються земляки – це, безумовно, результат таланту та щоденної наполегливої праці. Участь у чотирьох Олімпійських іграх 2004, 2008, 2012, 2016 років, підготовка до наступних Ігор, що мають відбутися в Токіо влітку 2021 року – приклад високої професійності та самовідданості спорту. Щиро дякую Наталі за особистий внесок у примноження спортивних традицій Донеччини, бажаю міцного здоров’я і щоб кожен день був осяяний почуттям любові й підтримки близьких людей!» - сказав Вадим Філашкін, вручивши іменинниці Лист подяки облдержадміністрації та мікрохвильову піч у подарунок.
Наталя Семенова подякувала за теплі привітання і запросила керівництво регіону ознайомитися з її новим помешканням – двоповерховим житловим будинком, придбаним у 2019 році за кошти обласного бюджету (401024,01 грн.) та бюджету міста Бахмут (402975,99 грн.).
«Як уродженка міста Горлівки, з кінця 2014 року разом зі своєю родиною я вимушена була шукати нову оселю, нові умови для тренувань. Після певного часу перебування в Одесі, ми повернулись на рідну донецьку землю, обравши місцем дислокації Бахмут і гарну сучасну спортивну базу – стадіон «Металург». Восени 2019-го завдяки комплексній програмі з придбання житла для спортсменів і тренерів моя родина стала щасливими володарями ключів від будинку – щиро дякую за цю прекрасну можливість усім причетним! Однозначно, така добра справа має принести нові спортивні перемоги!» - сказала легкоатлетка.
Нагадаємо, у 2019 році Донецька область стала першою в Україні, яка реалізувала проєкт щодо надання адресних виплат спортсменам і тренерам для придбання житла. На умовах співфінансування кошти виділяють обласний та місцеві бюджети, і станом на початок 2020-го новосілля відсвяткували 12 спортсменів: у місті Слов’янськ – Віктор Смирнов (плавання серед осіб з вадами зору), у місті Бахмут – Наталя Семенова (легка атлетика), у селі Гришине Покровського району – Леон Білицький (гирьовий спорт), у місті Краматорськ – Олексій Бичков (пауерліфтинг), у місті Дружківка – Вікторія Калюжна та Єгор Жуков (легка атлетика), у місті Маріуполь – Олександр Чернецький (боротьба греко-римська), Станіслав Оліферчик (стрибки у воду), Ярослав Семененко (плавання серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату), Олександр Рубець (пауерліфтинг), а також 2 тренери: у Бахмуті – Максим Єфремов (боротьба вільна), у Маріуполі – Борис Соколов (плавання серед осіб з інвалідністю).