портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін обговорив з представниками ООН в Україні гуманітарні потреби прифронтових громад Донеччини

Опубліковано 23 лютого 2024 року, 17:51

Про безпекову ситуацію в області та найнагальніші гуманітарні потреби прифронтових громад очільник Донеччини говорив на зустрічі із представниками ООН в Україні.

Донеччина залишається найбільш постраждалим регіоном України. Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що розповів міжнародникам про ситуацію в регіоні. Щодня в області відбувається 80-120 бойових зіткнень з ворогом, а росіяни близько 2000 разів обстрілюють позиції наших військових з різного озброєння.

Протягом останнього тижня росіяни, як завжди, били по цивільним цілям у відносному тилу — сильно постраждала Курахівська громада, зазнали ударів Краматорськ і Слов’янськ.

З огляду на це, цивільні в області передусім потребують будівельних матеріалів для оперативного ремонту їхнього постраждалого житла. Зокрема:

- покрівельні матеріали для екстреного закриття пошкоджених покрівель (шифер, профнастил, тарпаулін, гідробар’єр, плівка тощо);

- будівельні матеріали для закриття пошкоджених віконних/дверних отворів (OSB плити, фанера, профнастил, тарпаулін, рейка, дошка тощо)

- кріпильні матеріали (цвяхи, саморізи, швидкий монтаж, скоби до степлера тощо).

"Саме на цьому зосередив увагу у розмові з Координаторкою системи ООН в Україні пані Деніз Браун та керівницею Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні пані Сарою Гілдінг дер Ведувен.

Організації системи ООН вже багато років працюють на Донеччині — і я впевнений, що наша співпраця триватиме і поглиблюватиметься", - наголосив Вадим Філашкін.