портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін повідомив, що з прифронтової зони евакуйовано ще 150 осіб, з них 19 дітей

Опубліковано 12 січня 2024 року, 15:38

Ворог безперервно обстрілює як лінію фронту, так і розташовані поблизу неї міста й селища. Від атак загарбників минулої доби найбільше потерпали Авдіївка, Мар’їнка, Щербинівка. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.

«Ситуація у прифронтових громадах є складною, але контрольованою, - зазначив очільник Донецької області. – За минулу добу з прифронтової зони евакуйовано ще 150 людей, з них 19 дітей. На жаль, чимало людей досі зволікають з виїздом, і лише коли посилюються обстріли, коли вже є поранені, - звертаються безпосередньо до керівництва військових адміністрацій по допомогу із виїздом».

За словами Вадима Філашкіна, існують труднощі із забезпеченням продуктами й іншою допомогою мешканців населених пунктів, наближених до лінії протистояння. Він повідомив, що гуманітарна допомога завозиться не постійно, оскільки ворог обстрілює всі під’їзні шляхи. Але кілька разів на тиждень все ж таки вдається проїхати і доправити «гуманітарку», зокрема, для жителів Авдіївки та Мар'їнської громади.

В області триває вирішення проблем з опаленням та енергозабезпеченням громад в умовах зими. Ворог продовжує гатити по об’єктах енергоживлення, аби ускладнити людям ситуацію під час холодів. І лише самовіддана робота енергетиків Донеччини, які працюють під щільними обстрілами з боку російських загарбників, дозволяє своєчасно відновлювати лінії електропередач. Зокрема, зараз підключено до електропостачання 80 відсотків області, і ця робота триває. Забезпечується й стабільне теплопостачання.

«Зараз усі 269 котелень та всі об’єкти водопровідного господарства обладнані генераторами», - повідомив Вадим Філашкін.

Відповідаючи на запитання щодо фактів будівництва російськими окупантами нових фортифікаційних споруд, зафіксованих із супутників, Вадим Філашкін зазначив:

«Ворог дійсно будує оборонні лінії, намагаючись втримати загарбані ним території, але невдовзі ми зможемо перевірити, наскільки вони є міцними…».

За словами очільника Донеччини, в області за два роки проведена плідна робота в напрямку захисту території від ворожих атак. В громадах у повному обсязі працюють 197 пунктів незламності, які забезпечені усім необхідним.

Докладніше про ситуацію в області — в ефірі національного телемарафону.