портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін: «росія має намір захопити Часів Яр та просунутися далі вглиб України»

Опубліковано 09 травня 2024 року, 14:13

Вадим Філашкін, голова Донецької обласної державної адміністрації, заявив Sky News, що українські військові не допустять цього і зроблять «усе можливе – і неможливе», щоб відкинути російських окупантів.

Російські війська мають намір захопити прифронтове місто Часів Яр і просунутися далі вглиб України, попередив голова Донецької ОДА.

Він зауважив, що росіяни намагаються прорвати оборонні лінії на сході України, щодня по регіону завдають від 1500 до 2500 артилерійських атак і авіаударів.

Відповідаючи на запитання, яка небезпека для України та світу, якщо весь Донбас потрапить під контроль росії, Філашкін сказав: «Ворог буде рухатися далі. Якщо, не дай Бог, це станеться, ворог просунеться далі в центральні регіони нашої країни».

«Ми цього не допустимо і зробимо все можливе — і неможливе, щоб утримати ворога тут, на Донеччині, і відновити кордони на рівні 1991 року».

Він мав на увазі час здобуття Україною незалежності від тодішнього Радянського Союзу.

Голова облдержадміністрації сказав, що близько 2500 мирних жителів тільки в його регіоні були вбиті і майже 5000 поранені після того, як росія почала своє повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року.

«Слів, щоб описати всю ту злість, яку ми відчуваємо, напевно, ще не винайдено», — додав він.

Пан Філашкін говорив біля гігантського українського прапора, що майорів над парком у Краматорську

Оригінал інтерв'ю англійською - за посиланням.