портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін розповів в ефірі національного телемарафону про ситуацію у галузях економіки та про обстановку на фронті

Опубліковано 26 січня 2024 року, 17:38

Голова Донецької ОДА, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону розповів про ситуацію у вугільній та аграрній галузях, про хід евакуації та про обстановку на фронті.

«Абсолютно безпечних місць на Донеччині вже немає два роки, - наголосив очільник Донеччини. - І ми постійно говоримо: людям, які не задіяні в роботах на об’єктах критичної інфраструктури, на обороні міст, слід евакуюватися з території Донецької області до більш безпечних районів.

Лише за сьогоднішній день ворог 1 300 разів обстрілював як лінію фронту, так і Донеччину загалом.

Хоча на Донеччині працюють і крамниці, і лікарні, і перукарні, - втім залишатися на території області є дуже небезпечним. У населених пунктах області діють 196 пунктів незламності для того, щоб люди могли підзарядити свої телефони, поспілкуватися один з одним, коли лунає повітряна тривога. Адже спокійна та нормальна ситуація є дуже умовною».

В ефірі національного телемарафону йшлося також про те, що 10,5 тисячі мешканців Донеччини на сьогодні долучилися до Армії відновлення, яка виконує суспільно важливі оплачувані роботи. Виплати учасникам цих робіт становлять 10 650 гривень на місяць.

Відзначивши роль вугільної галузі в економіки області, Вадим Філашкін сказав:

«Вугільна галузь і зараз здійснює вагомий внесок в економіку Донеччини, оскільки це – дуже відповідальний напрямок. Зараз на шахтах Донеччини продовжують працювати понад 20 тисяч людей. 1 300 з них були працевлаштовані протягом минулого року. Зараз заробітна плата на вуглевидобувних підприємствах складає від 25 до 75 тисяч гривень. Це відповідальна робота, адже гірники забезпечують паливом майже всі наші ТЕС».

Нещодавно голова Донецької обласної державної адміністрації звернувся до Мінагрополітики з клопотанням про пільгові тарифи для аграріїв Донеччини на залізничні перевезення продукції. Наголошуючи на актуальності цієї ініціативи, очільник Донеччини сказав:

«Ми повинні підставляти плече підтримки сільгоспвиробникам, оскільки дуже велика кількість земель втрачена і замінована. Тому ми звернулися до Мінагрополітики з клопотанням щодо надання пільгових тарифів на перевезення залізничним транспортом олійних, зернових культур, вирощених нашими аграріями. Ми поспілкувалися зі своїми колегами з інших областей і підготували листа по всім п’яти воюючим областям. Зараз цей напрямок роботи розглядає Мінагрополітики».

Підтримка дітей є надважливою складовою діяльності обласної влади. 686 учнів вже отримали ноутбуки від Верховного Комісара ООН у справах біженців. Вадим Філашкін зазначив, що зараз усі діти Донеччини навчаються дистанційно, і висловив вдячність міжнародним партнерам за таку величезну підтримку. Очільник області підкреслив, що гаджети, передані в територіальні громади Донечччини, розподілятимуть насамперед серед дітей із соціально вразливих категорій.

Докладніше про ситуацію у вугільній та аграрній галузях та обстановку на фронті — в ефірі національного телемарафону.