портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін розповів в ефірі національного телемарафону про ситуацію в Авдіївці, надання гуманітарної допомоги мешканцям міста та про хід обов’язкової евакуації

Опубліковано 31 січня 2024 року, 17:59

«В Авдіївці досі залишаються 966 людей — евакуація триває. За добу, що минула, було вивезено з міста 30 людей. За сьогодні – 10 людей. Завдяки підрозділам Національної поліції «Білі Янголи», міській військовій адміністрації та військовослужбовцям потроху вдається людей з Авдіївки евакуювати», - про це поінформував голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.

Надання медичної допомоги, за словами очільника Донеччини, сьогодні відбувається у складних умовах, тому що медичних працівників майже не залишилося, і допомогу надають тільки військові медики.

Голова Донецької ОДА зазначив також, що минулого дня ворог обстрілював Авдіївку більше 50 разів, загарбники скинули на місто 24 керовані авіабомби й продовжують обстрілювати евакуаційний маршрут. Зараз місто зруйноване майже вщент.

Чи є змога підвозити в Авдіївку гуманітарну допомогу? Як у людей з їжею, з водою?

Відповідаючи на це запитання, Вадим Філашкін зазначив:

«Залишається одна евакуаційна дорога, яка веде до міста Авдіївка. Вода у людей є. Продукти та медикаменти є із тих залишків, які ми завозили раніше. Але з кожним разом завозити допомогу мешканцям міста дедалі складніше, оскільки ворог цю евакуаційну дорогу прострілює, знаючи, що цим шляхом людям завозять гуманітарну на медичну допомогу».

Нещодавно було оголошено про обов’язкову евакуацію ще з кількох населених пунктів Мар’їнської та Очеретинської територіальних громад. Розповідаючи про перебіг евакуації, голова Донецької ОДА підкреслив:

«29 січня мною було проведено засідання координаційного штабу щодо примусової евакуації з чотирьох населених пунктів Очеретинської громади і двох населених пунктів Мар’їнської громади. Такі заходи здійснюються, щоб убезпечити людей, які там мешкають, оскільки ці населені пункти перебувають під дуже щільними обстрілами ворога. У Мар’їнській громаді зараз залишається 3 300 людей. Як відомо, в місті Мар’їнка зараз немає жодного мешканця, і ті люди, кількість яких я щойно назвав, знаходяться у місті Красногорівка. Четверо людей знаходяться в селі Георгіївка, і 123 людини знаходяться у Максимільянівці. Зазначені населені пункти також перебувають під постійними обстрілами, і ми вкотре наголошуємо, щоб цивільні мешканці евакуйовувалися з прифронтових районів».

За словами Вадима Філашкіна, зараз немає дітей у Красногорівці, Вугледарі. В Очеретинській громаді залишалося 19 дітей, що й викликало необхідність проведення координаційного штабу і прийняття рішення про примусову евакуацію.

«Коли ми людей вивозимо з лінії фронту, - ми доправляємо їх до хабів, які є в Краматорську та Покровську. Тут евакуйованим надається первинна допомога – як гуманітарна, так і медична та психологічна. З людьми спілкуються професійні психологи. Потім евакуйовані мешканці виїжджають до Житомирської області. Хочу подякувати керівництву Житомирщини та іншим представникам цієї області, які забезпечують прийняття евакуйованих жителів Донецької області. Ми вдячні також представникам Київської та інших областей, які приймали мешканців Донеччини раніше», - зазначив Вадим Філашкін.

Про ситуацію в області — в ефірі національного телемарафону.