портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін: Служби та засоби області готові до реагування на різке погіршення погодних умов

Опубліковано 04 лютого 2020 року, 18:39 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін провів селекторну нараду стосовно стану готовності органів управління та сил цивільного захисту до реагування при погіршенні погодних умов зимового періоду 2020 року. Участь у нараді взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники Головного управління ДСНС України у Донецькій області, керівники підприємств комунального та дорожнього господарства, Патрульної поліції.

Як попередив Донецький регіональний цент з гідрометеорології, з 5 лютого на території області очікується різке погіршення погодних умов, пов’язане з суттєвим зниженням температури повітря та випаданням великої кількості опадів у вигляді мокрого снігу, на півдні – дощу, налипанням мокрого снігу, на дорогах ожеледиці, погіршенням видимості у опадах до 200-500 м.

Складні погодні умови з 5 по 7 лютого відповідають І рівню небезпечності (жовтому). Такі погодні умови можуть призвести до пошкодження дахів та електричних мереж, руйнуванню будівельних конструкцій, порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

«Хотів би звернути увагу присутніх на той факт, що зовсім нещодавно облдержадміністрацією спільно з виконавчим комітетом Краматорської міської ради було організовано і проведено командно-штабне навчання з питань цивільного захисту з практичним відпрацюванням заходів по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Щиро сподіваюсь, що знання, вміння та навички, що були продемонстровані учасниками навчання, дозволять використати їх на практиці і підтвердити високий рівень сил та засобів, що залучаються до реагування», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Присутні представники служб та господарств підтвердили свою готовність до реагування на різке погіршення погодних умов.

Вадим Філашкін закликав вжити вичерпних заходів до безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та об’єктів економіки, а також передбачити своєчасне поповнення резервів паливо-мастильних матеріалів та інших ресурсів, необхідних для виконання заходів на випадок можливих аварійних ситуацій або ускладнення погодних умов.  

У разі виникнення складних ситуацій цілодобово працюють телефони оперативного чергового Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації: 06264 58282, 050 347 9070.