портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Сєрбіних

Опубліковано 26 липня 2024 року, 14:49

Голова Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Сєрбіних, де виховуються 18 дітей.

Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук. 

За його словами, до повномасштабної війни Сєрбіни жили у Святогірську і виховували до 22 дітей. Зараз родина живе в евакуації під Дніпром і стикається з тими самими проблемами, що й інші переселенці, але в більшому масштабі.

Сьогодні родина виховує 18 неповнолітніх, у тому числі 7 прийомних дітей, 3 рідних і 8 онуків — усі потребують особливої уваги. Разом з Іриною Сєрбіноюочільник області обговорив, як покращити побутові умови для дітей і забезпечити їхню освіту.

"Передав родині пральну машину та ласощі для дітей. У відповідь отримав цінну інформацію про потреби дитячих будинків сімейного типу в евакуації", - зазначив голова ОДА. 

До війни на Донеччині було 68 таких будинків, де виховувалось 469 дітей. Усі вони вже евакуйовані з області.

Він додав, що ці зустрічі — важливий досвід. Необхідно підтримувати наші дитячі будинки сімейного типу і надалі. Він також зауважив, що взяв під особистий контроль питання забезпечення гідних умов проживання для всіх ДБСТ Донецької області.