портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін взяв участь у нараді з питань евакуації дітей

Опубліковано 23 жовтня 2023 року, 16:39

Онлайнову нараду щодо евакуації дітей з прифронтових громад провела Віце-прем’єр-міністерка України – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вадим Філашкін доповів що, з 7 квітня, коли на Донеччині розпочалася евакуація дітей в примусовий спосіб, вже вдалося вивезти до більш безпечних регіонів України 528 дітей.

Однак ситуація на фронті загострюється, тому обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вважає за доцільне розширити список населених пунктів, із яких проводиться примусова евакуація. Йдеться про Торецьк, Щербинівку, Петрівку, Неліпівку і Північне Бахмутського району та Очеретине, Катеринівку і Єлизаветівку Покровського району. 

Рішення вже узгоджене з ОСУВ «Таврія» і «Хортиця», тепер його має схвалити  Віце-прем’єр-міністерка України – саме про це просив на нараді Вадим Філашкін.

"Безпека дітей – один із найвищих пріоритетів держави. Коли батьки не справляються зі своїми батьківськими обов’язками і наражають дітей на смертельну небезпеку, держава повинна втрутитись. Це міра крайня, але необхідна", -  сказав заступник голови Донецької облдержадміністрації.

Насамкінець Вадим Філашкін подякував поліції, рятувальникам, місцевим адміністраціям і волонтерам, які, ризикуючи своїм життям, евакуюють людей із найгарячіших точок, і пані Ірині Верещук за чудове розуміння ситуації і сприяння в її вирішенні.