портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін зустрівся з делегацією представників посольств країн-партнерів та Представництва УВКБ ООН в Україні

Опубліковано 26 червня 2024 року, 20:00

Основну увагу партнерів очільник Донеччини звернув на значне погіршення безпекової ситуації у регіоні. Ворог все частіше використовує авіацію, завдаючи ударів по житловій забудові. На жаль, щодня маємо загиблих та поранених, від обстрілів страждають діти. Через постійні обстріли та активність дронів надзвичайно важко завозити гуманітарну допомогу до багатьох населених пунктів області та евакуювати з лінії фронту цивільних мешканців. 

Також разом з представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг та заступницею Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Австрія в Україні пані Анною-Марією Штайнер обговорили підвищення спроможності громад швидко реагувати на наслідки обстрілів, особливо у зимовий період.

«Наші друзі готові розглядати можливість допомоги громадам області у забезпеченні будівельними матеріалами,  генераторами та паливом для них.

Окремо розглянули питання евакуації населення. Актуальним для нас питанням є розміщення мешканців області у більш безпечних регіонах України. 

Я вдячний партнерам за постійну допомогу та підтримку у цьому напрямку роботи, адже важливо не лише вивезти людей з небезпечних районів, а й забезпечити їм гідні умови життя.

Мав нагоду вручити пані Кароліні пам'ятний знак Донецької обласної військової адміністрації.

Працюємо далі заради нашої Перемоги!» - повідомив Вадим Філашкін.