портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ваучер на навчання - унікальна можливість здобути професію чи підвищити кваліфікацію

Опубліковано 27 жовтня 2023 року, 11:33 , Донецький обласний центр зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості пропонує громадянам, які не зареєстровані як безробітні, отримати ваучер на навчання. Цей документ дає право українцям, які належать до певних категорій населення, здобути нову професію, іншу спеціальність чи підвищити кваліфікацію.

Порядок та умови видачі ваучерів на навчання регламентований постановою КМУ від 20 березня 2013 року № 207.

Навчання за ваучером здійснюється за 124 професіями та спеціальностями. Зокрема, у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Професію, заклад освіти в межах України та форму навчання (денну, заочну чи дистанційну) людина обирає самостійно.

З повним переліком професій, за якими проводиться навчання, можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/43861Po 

Ваучером на навчання можуть скористатись громадяни, які мають професійно-технічну чи вищу освіту та відносяться до наступних категорій:

 внутрішньо переміщені особи;

 учасники бойових дій;

 звільнені з військової служби;

 45+ років;

 люди, які отримали поранення внаслідок війни;

 особи з інвалідністю;

 люди, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Для отримання ваучера до центру зайнятості подається заява встановленої форми, а також перелік необхідних документів в залежності від категорії населення, до якої Ви належите. З ним можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3LAYtyg 

Крім цього, є можливість подачі попередньої онлайн-заявки на отримання ваучера на навчання (підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації) на порталі Державної служби зайнятості https://is.gd/quzCHf.

Після заповнення заявка автоматично відправляється до відповідного центру зайнятості. Протягом доби кар’єрний радник зв’яжеться з Вами, допоможе обрати заклад освіти для проходження навчання, а також підготувати необхідний пакет документів та проконсультує про подальші кроки.

Опанування нового фаху та підвищення кваліфікації значно збільшує шанси на працевлаштування відповідно до попиту на робочу силу. З початку року фахівцями Донецької обласної служби зайнятості було видано 985 ваучерів на навчання.

Виникли питання або потрібна більш детальна інформація? Звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0 800 33 61 67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості