портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Важлива робота демінером для електрика з Бахмута

Опубліковано 20 вересня 2024 року, 15:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканці Донецької області  адаптуються до життя на нових місцях, налагоджують нові соціальні зв’язки і ініціативи, роблять усе для відновлення країни та Перемоги.

Андрій Рева до повномасштабного вторгнення рф в Україну жив у Бахмуті, працював електриком, професійно займався паверліфтингом та захоплювався декоруванням ножів. Чоловік виготовляв руків'я зі штучного каменю, бивнів моржів та оздоблював їх малюнками.

З рідного міста Андрій з дружиною виїхали у квітні 2022 року. Після евакуації він займався волонтерством в Дніпрі - допомагав землякам облаштуватися на новому місці. Згодом, за порадою друга, подав заявку в гуманітарну організацію на посаду демінера та вже рік обстежує деокуповані території України, аби убезпечити людей від мінної загрози.

Нині родина Реви живе в Харкові, і Андрій став частиною команди The HALO Trust. Він працює оператором машини "Робокат", яка зрізає рослинність та виявляє розтяжки на підготовчому етапі, до ручного розмінування. Таким чином обстежуються сільгоспугіддя, території лісопарків та селищ.

«Робота кропітка і повільна. Ми не знаємо, що може бути в траві. Земля після деокупації дуже засмічена: багато розтяжок, артснарядів, «пелюстків»,- розповідає Андрій.

Після деокупації Бахмута Андрій Рева планує повернутися в рідне місто. «Після звільнення Бахмута, я розраховую його розміновувати для того, щоб там жити. Власне саме тому я й пішов в демінери, бо за рідне місто болить серце», - запевняє чоловік.

Український народ – працьовитий і незламний!

Разом до Перемоги!